måndag 13 januari 2014

Jul Laxen.

Då var tävlingen för dom som vill testa sig mot naturens krafter över. Många av dom anmälda lagen hade lämnat WO redan innan start men 24 tappra båtar trotsa väder och  vind och som vanligt under denna trevliga tillställning var det kallt, blåsigt och självklart snö i luften.

Men fisket var helt ok, åkte ut från Baggerud i mörkret och ställde fören söder ut och när det ljusnade så var tio löjor riggade och var redo för att göra sitt jobb.
Men då var det ju bara en detaljen att satan vad kallt åt händerna det var i snålblåsten så upp med kapellet för att få lite lä och kunna värma händerna från gasolvärmaren som tame fan är underbar att ha under denna årstid.
Men efter en stunds trollande i med sjö så small det på ett dubbel hugg, två fiskar i 60cm klassen var upp och vände i båten innan dom simma vidare.
Frågan var bara vad som man skulle ta med sig av det hugget en på riggen 10m och en på yta 25gr bly enda likheten var löja.
Gungade vidare under dagen och fick en gäng laxar i medvind men ingen i motsjö, framåt eftermiddagen så hade vi säkert närmare tio laxar som vart med upp och vänt utan att ha någon fisk till invägning då snacket på radion i alla fall sa att det krävdes minst 75cm lax för att va med i matchen.
Talade med kapten kolja på mobilen som hade blivit inbjuden att fiska med oss under dagen men fick kapitulera för födelsedagskalas. Han talade om en 7kg fisk på någon fiskeblogg men ingen vetskap om fångstmannen var med i tävlingen eller ej. Skit det samma är ju ungefär där i krokarna man bör ha en fisk på till invägning. Funderade en stund innan vi slängde på en katt bland hermelinerna en Tomic tubby fick chansen bland dom nio löjorna som snurra efter båten.
Efter en kvart klev det då på en lax på riggen som kom upp i ett luftsprång nästan direkt med en tomic i mungipan efter en kort fight en trind lax på 5,46 kg i båten en snabb vändning över plattsen gav en lax till strax över 4kg och ett par mindre.
Lunkade sedan in mot Baggerud igen med varm matlåda i handen och Ray vid rodret som är en mycket kompetent styrman när buken behöver fyllas på.
Väl inne var det klassiska köandet vid rampen och sedan blev det invägning och grillkorv och dom fiskar som kommit upp var strax under våran största lax, lite förvånade så väntade vi in sista ekipagen för att få se att det räckte hela vägen till seger.
Vi lyfter på hatten för Peter i team 88:an som styrt upp denna tävling och raggat sponsorer mycket bra jobb! Så nu är det bara att vänta på att värsta permafrosten ska ge sig innan man kan komma ut igen. // Jocke

1 kommentar:

Bjørn Sperrud sa...

Grattis hilsen Team Linder Sportsfiske :-)