måndag 14 december 2009

Led meck på trailern

Ser ut som det ska kunna bli lite kyligt till helgen men så kan det vara.
Verkar dock som att det har nappat lite i helgen som var med riktigt fina klumpar i Dalbosjön enligt rapporterna.
.
Själv så trixa jag lite trailer belysning i helgen.
Vi har bytt till Led lampor på trailern för slippa plocka bort dom, bara backa ner i plurret.
Men efter montering så funka allt utom blinkers:en som bara lös och själv fallet så var ju första tanken jag måste ju ha kopplat fel (hur det nu skulle gått till) =) men icke så var det inte, andra tanken dessa satans trailers jord-fel börja nysta i det och det visade sig att även det var ok.

Då började jag kolla bilen och där är grejen!!!
Nya bilar som har kontrollerar att belysningen är hel även på släpen skickar ut en spänning med mycket liten ström som då ska känna av motståndet i lampan = hel lampa.
Det ballar ur med led belysning då det inte har något motstånd i sig och tänder upp redan vi 7 volt och då lyser hela tiden vare sig man blinkar eller ej.
.
Nå skit fel var det!
Så det var bara att ringa Hasse som fick åka förbi närmsta shop i Örebro och fixa
två motstånd på 7 ohm 25w. Som skall läggas in parralelt mellan jord och tänd tråden till blinkers:en på varje sida så ska det bli bra.
Så nu ska man bara jobba klart så man får slut föra det hela innan helgen.
.
Så tänk på detta alla som byter till Led lampor på trailerna, har man en bil som EJ känner av om lamporna är hela så märker man ingen ting bara tuta och köra annars så pröva med motsånden. // Jocke

2 kommentarer:

Lasse sa...

Vad är det för LED-lampor ni kör? De jag har kollat var varit onödigt dyra tycker jag. 2500:-/sida om jag inte minns fel. Känns som att man kan ta av och sätta på ljusrampen rätt många gånger för de pengarna :) Har ni hittat några billigare som är bra?

No shit on the dragon sa...

Japp biligare och E-Godkänd så dom klarar besiktningen.